Audiometre til den danske skolesundhedspleje

Det nye Oscilla® A30 audiometer

Det nye Oscilla A30 audiometer er næste generation af de populære USB-audiometre: Oscilla 310 & 330 - som er de mest solgte audiometre til de danske sundhedsplejersker.
Oscilla A30 audiometret har den samme AudioConsole®-software, som allerede benyttes til de eksisterende Oscilla-audiometre. De passer derfor perfekt ind i kommunernes nuværende setup, og integrationen til Novax og Solteq (TMsund) er helt uproblematisk.

Oscilla har igennem 60 år været sundhedsplejerskernes fortrukne audiometer, fordi kvalitet, brugervenlighed og nytænkning altid har været en del af Oscillas DNA.

Verdens første svarknap med farvet lys

Det nye Oscilla A30 audiometer er udviklet i tæt samarbejde med danske skolesundhedsplejersker, som bl.a. ønskede sig en forbedret og mere nutidig interaktion med børnene, der er vant til iPads, PlayStations og computerspil. På baggrund af dette har vi udviklet en ny, moderne svarknap, som skifter farve under testen for at fange barnets opmærksomhed og fokus. Resultatet er blevet langt bedre end forventet - så gode ideer fra de danske sundhedsplejersker kommer nu også skolebørn i resten af Europa til gode.

Slip for sammenfiltrede ledninger

Endnu et ønske var at fjerne problematikken med sammenfiltrede ledninger. Det nye headset på Oscilla A30 audiometret har derfor kun et enkelt kabel ud af headsettet. Dette gør det lettere at påsætte headsettet på patienten og giver et mere robust design.

Flexibilitet i en travl hverdag

I en travl hverdag er skolesundhedsplejerskerne afhængige af, at de tekniske løsninger er fleksible og fungerer optimalt.

Med Oscilla® får du en løsning, hvor både gamle og nye audiometre benytter samme software. Med Oscilla® Multilicens kan alle kommunens audiometre fungere frit på alle PC'er uden behov for nye licensnøgler. Kontakt os for at høre nærmere.
Image

Forbedret persondatasikkerhed

For at forbedre persondatasikkerheden, når sundhedsplejen laver høretest, har Oscilla i samarbejde med Novax lavet en forbedret kryptering (AES-256) af de data, som udveksles mellem Oscilla software (AudioConsole) og Novax.

Den nye version af Oscilla-softwaren (AudioConsole v. 4.4.0) lever også op til den nye lovgivning for medicinsk udstyr og software - se mere på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside:

Nyttige links for de danske sundhedsplejersker

Vejledning om forebyggende sundhedsydelser, 3. udgave
Image
Se bilag 9, side 156: Vejledning i høretest i skolen (audiometri).
Vejledning til skolen - elever med høretab
Image

Vejledningen omhandler emner som:

  • Elevens placering i klassen
  • Pædagogisk støjdæmpning
  • Fysisk støjdæmpning
Skolesundhedsarbejde - håndbog til sundhedspersonale
Image
Bogen er et opslagsværk, der kan anvendes ved planlægning og organisering af arbejdet - og som fagligt opslagsværk vedrørende en lang række faglige områder, som skolesundhedstjenesten har berøring med gennem arbejdet med børn og unge på skolen.
I skole med høretab
Image
IHEAR-projektet blev gennemført i 2017-2021 af Decibel i partnerskab med Innovationsfonden, Oticon, Aarhus Universitetshospital, Rigshospitalet og Kommunikationscentret i Region Hovedstaden.
I skole med høretab

Company

Oscilla A/S
Aabogade 15,
8200 Aarhus
DENMARK